top of page

Productomschrijving

De DVT MINI serie zijn decentrale ventilatietoestellen (D-systeem). Ze voeren verse buitenlucht aan via een korte kanalisatie door de muur. De warmte van de afgevoerde binnenlucht wordt overgedragen aan aangevoerde lucht door middel van een warmtewisselaar. Een dubbele filtratie zorgt ervoor dat de aangevoerde lucht gezuiverd wordt alvorens de lucht in de ruimte verspreid wordt. De units zijn akoestisch geïsoleerd en heeft dus een heel laag geluidsniveau.

Pictogram debiet
Pictogram geluidsniveau
Pictogram warmterecuperatie
Pictogram filtertechniek

Tot 200 m³ verse lucht per uur

Vanaf 20 dB

Tot 85% warmterecuperatie

Tot filterklasse H13

Decentraal ventilatietoestel DVT MINI 200
Werkingsprincipe
Toepassingsgebied
Filtratie

Werkingsprincipe

De werking van een DVT MINI unit is als volgt. Warme afvoerlucht uit de ruimte stroomt de unit in en wordt gereinigd in de afvoerfilters. Vervolgens wordt de lucht door de warmtewisselaar gestuurd en met de afzuigventilator naar buiten afgevoerd. Koude verse lucht van buiten stroomt de unit in, waar deze wordt gereinigd met de toevoerfilters. Vervolgens stroomt de lucht door de warmtewisselaar en wordt deze met de toevoerventilator in de ruimte verspreid.

 

De toevoerlucht wordt in de warmtewisselaar verwarmd door de warmte-energie van warme en vochtige afvoerlucht over te dragen aan de koude verse lucht. De luchtstromen worden volledig gescheiden terwijl ze door de warmtewisselaar stromen. Warmteterugwinning minimaliseert warmteverliezen, wat de kosten van ruimteverwarming in het koude seizoen verlaagt.

Werkingsprincipe DVT MINI.png

Filtratie

Vooraleer de aangevoerde lucht in de ruimte wordt verspreid wordt het door verschillende filters gestuwd. Om te vermijden dat deeltjes uit de buitenlucht het toestel aan de binnenzijde vuil maken is er eerst een voorfilter (klasse G4) om deze te capteren. Daarna is er een fijnmazigere filtering (klasse F7) om stof, pollen en andere onzuiverheden af te vangen.

Optioneel kan er gekozen worden om naast bovenstaande filters ook nog een bijkomende fijnstoffilter in te bouwen (klasse H13) bij de DVT MINI 200. Deze garandeert de meest optimale luchtkwaliteit en verwijdert ook virussen, nanodeeltjes en uitlaatgassen uit de lucht.

Filtratie DVT.png

Toepassingsgebied

De units zijn uiterst geschikt voor kleine tot middelgrote ruimtes waar een beperkte groep mensen tegelijk aanwezig is. Ze werden speciaal ontwikkeld voor residentieel gebruik en voor wacht- en vergaderzalen en ontvangstruimten waar er nog geen of slechts beperkte ventilatie aanwezig is.

Kenmerken

Kenmerken

Kenmerken DVT MINI 20220916.png

Advies nodig?

Wil je hulp bij je project of zie je door het bos de bomen niet meer? Wij denken graag mee en bezorgen vrijblijvend advies op maat. 

Advies
bottom of page