top of page

Productomschrijving

De DVT CEILING serie zijn decentrale ventilatietoestellen (D-systeem). Ze voeren verse buitenlucht aan via een korte kanalisatie door de muur. De warmte van de afgevoerde binnenlucht wordt overgedragen aan aangevoerde lucht door middel van een warmtewisselaar. Een dubbele filtratie zorgt ervoor dat de aangevoerde lucht gezuiverd wordt alvorens de lucht in de ruimte verspreid wordt. De units zijn akoestisch geïsoleerd en heeft dus een heel laag geluidsniveau.

Decentraal ventilatietoestel DVT CEILING
Pictogram debiet
Pictogram geluidsniveau
Pictogram warmterecuperatie
Pictogram filtertechniek

Tot 1000 m³ verse lucht per uur

Maximaal 34 dB

Tot 93% warmterecuperatie

Tot filterklasse H11

Werkingsprincipe
Toepassingsgebied
Filtratie

Werkingsprincipe

De werking van een DVT CEILING unit is als volgt. Warme afvoerlucht uit de ruimte stroomt de unit in en wordt gereinigd in de afvoerfilters. Vervolgens wordt de lucht door de warmtewisselaar gestuurd en met de afzuigventilator naar buiten afgevoerd. Koude verse lucht van buiten stroomt de unit in, waar deze wordt gereinigd met de toevoerfilters. Vervolgens stroomt de lucht door de warmtewisselaar en wordt deze met de toevoerventilator in de ruimte verspreid.

Het werkingsprincipe van de DVT CEILING

De toevoerlucht wordt in de warmtewisselaar verwarmd door de warmte-energie van warme en vochtige afvoerlucht over te dragen aan de koude verse lucht. De luchtstromen worden volledig gescheiden terwijl ze door de warmtewisselaar stromen. Warmteterugwinning minimaliseert warmteverliezen, wat de kosten van ruimteverwarming in het koude seizoen verlaagt.

Filtratie

Vooraleer de aangevoerde lucht in de ruimte wordt verspreid wordt het door verschillende filters gestuwd. Om te vermijden dat deeltjes uit de buitenlucht het toestel aan de binnenzijde vuil maken is er eerst een voorfilter (klasse G4) om deze te capteren. Daarna is er een fijnmazigere filtering (klasse F7) om stof, pollen en andere onzuiverheden af te vangen.

Optioneel kan er gekozen worden om naast bovenstaande filters ook nog een bijkomende fijnstoffilter in te bouwen (klasse H11). Deze garandeert de meest optimale luchtkwaliteit en verwijdert ook virussen, nanodeeltjes en uitlaatgassen uit de lucht.

Filtratie DVT.png

Toepassingsgebied

DVT CEILING units zijn uiterst geschikt voor middelgrote tot grote ruimtes waar een grote groep mensen tegelijk aanwezig zijn. Ze werden speciaal ontwikkeld voor vergaderzalen, klaslokalen of bureauruimtes, waar een laag geluidsniveau belangrijk is en er nog geen of slechts beperkte ventilatie aanwezig is.

Kenmerken

Kenmerken

Tabel met kenmerken van de DVT CEILING

Advies nodig?

Wil je hulp bij je project of zie je door het bos de bomen niet meer? Wij denken graag mee en bezorgen vrijblijvend advies op maat. 

Advies
bottom of page