top of page

Advies nodig?

Wil je meer info of een vrijblijvende offerte? Onze experten zoeken naar de meest geschikte oplossing voor uw probleem. 

Case studies

Bekijk onderstaande case studies om te kijken waar de NJORD XP serie momenteel reeds wordt ingezet en hoe de organisatie dat ervaart. 

Productomschrijving

De NJORD-XP serie werd speciaal ontwikkeld om de lucht in grote industriële ruimtes te zuiveren. Door hun unieke werking zijn de toestellen goedkoper in aankoop en onderhoud, daarnaast zijn ze ook energiezuiniger dan andere luchtreinigers op de markt. De machines kunnen staand gebruikt worden of aan het dak worden gemonteerd.

Pictogram debiet
Pictogram geluidsniveau
Pictogram filtertechniek

Tot 6000 m³ zuivere lucht per uur

Maximaal 55 dB

Tot H14 HEPA filter (fijnstoffilter)

Njord XP4.png
Werkingsprincipe
Toepassingsgebied
Technologie

Werkingsprincipe

Een centrifugaal ventilator zuigt de vervuilde lucht aan via 2 of 4 aanzuigzijden afhankelijk van het model. De lucht gaat vervolgens door meerdere filters waarna het via de bovenzijde van het toestel weer de ruimte wordt ingeblazen. Het is van belang de toestellen zo dicht mogelijk bij de vervuilingsbron te plaatsen om een optimaal resultaat te bekomen. Een rood lampje geeft weer wanneer de filters vervangen moeten worden.

Technologie

De voornaamste technologie die gebruikt wordt in de NJORD XP serie is filtratie. De standaard machine is uitgerust van een voorfilter met een kwalitatieve F9 filter. Deze filters halen alle onzuiverheden uit de lucht. Optioneel kan gekozen worden voor een HEPA filter, deze performante filters zorgen er ook voor dat fijnstofpartikels gecapteerd worden.

Naast de standaard uitrusting kan er ook optioneel gewerkt worden met UV-C licht. Dit zorgt ervoor dat bacteriën, virussen en andere pathogenen onschadelijk worden gemaakt. Het gaat hierbij om licht dat onzichtbaar is voor het menselijk oog met een golflengte van 254 nm. 

NJORD filter.jpg

Toepassingsgebied

De grote capaciteit zorgt ervoor dat de NJORD XP toestellen inzetbaar zijn in industriële ruimtes van grote omvang. Afhankelijk van het te zuiveren volume dienen dan één of meerdere toestellen gebruikt te worden. In faciliteiten van logistieke dienstverleners of voor productieprocessen in fabriekshallen zorgt een stofvrije omgeving voor hogere kwaliteit van de producten en diensten.

Alle NJORD XP machines zijn zodanig ontworpen dat ze in overeenstemming zijn met de regelgeving van sprinklers. De toestellen kunnen dus perfect geïmplementeerd worden in een ruimte die is uitgerust met een sprinklersysteem, zonder de werking hiervan te belemmeren.

Kenmerken

Kenmerken

Kenmerken NJORD XP.png
Case studies
Advies
bottom of page